Εμπορικό Κέντρο Καδιανάκης - Κατοικία
Pellet: Εναλλακτική Λύση Θέρμανσης
Pellet: Εναλλακτική Λύση Θέρμανσης

Τι είναι  το pellet;

 

   Το pellet είναι ένα νέο καύσιμο  που ανήκει στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ήρθε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες για εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Τα pellets έχουν τη μορφή κυλίνδρων 25 χιλ. και διαμέτρου   6 χιλ. και παρασκευάζονται από τη συμπίεση πριονιδίων και υπολειμμάτων ξύλου, διαδικασία η οποία επιτρέπει ανάκτηση μεγάλου ποσού ενέργειας. Η κατεργασία τους γίνεται χωρίς τη χρήση χημικών ή  άλλων ουσιών, με αποτέλεσμα να μην εκλύονται επικίνδυνα αέρια κατά την καύση τους. Για τη   δημιουργία των pellets δεν απαιτείται να κοπούν δέντρα και η χρήση τους βοηθά στη μείωση των υπολειμμάτων υλοτομίας. H τέλεια καύση του pellet εκμηδενίζει την ποσότητα της παραχθείσας τέφρας και, συνεπώς, δε ρυπαίνει το περιβάλλον. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το pellet είναι πράγματι  βολικό, τόσο  στη μεταφορά όσο και στην αποθήκευση.

 

Πως εξοικονομώ με το pellet;

 

Βάσει ερευνών που έχουν γίνει διεθνώς, 2 κιλά pellets ισοδυναμούν περίπου με 1 λίτρο πετρελαίου. Ως εκ τούτου, η επιλογή της θέρμανσης με pellets είναι σαφώς πιο συμφέρουσα, γιατί ο καταναλωτής θα έχει  κόστος θέρμανσης περί τα 0,25 ευρώ(25 cents)ανά λίτρο ισοδύναμου πετρελαίου. Η θέρμανση, λοιπόν, με στερεό καύσιμο παρέχει μείωση του κόστους θέρμανσης περίπου κατά 30% -40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Επίσης, δεν αναμένεται καμία σημαντική αύξηση των καυσίμων αυτών, δεδομένου ότι και ο εσωτερικός ανεφοδιασμός  και οι δυνατότητες για εισαγωγές βιολογικών καυσίμων είναι μεγάλη, σε αντίθεση με την αξία του πετρελαίου  και της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπλέον, έχοντας εγκαταστήσει τη δική σας σόμπα, τζάκι ή λέβητα ,έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε μόνοι σας με τον ωριαίο και εβδομαδιαίο προγραμματισμό τη θέρμανση, καταναλώνοντας καύσιμο μόνο όταν είστε σπίτι και είναι απαραίτητο. Παράλληλα, με τη  χρήση εσωτερικών ανεμιστήρων θερμού αέρα (π.χ. για σόμπες, αερόθερμες) η παραγωγή θερμότητας ξεκινάει άμεσα, ζεσταίνοντας  γρήγορα και αποδοτικά το χώρο σας!

 

Λέβητες pellet

 

Οι λέβητες PELLET είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο υλικό (pellet) είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή (σιλό) και οδηγείται στο θάλαμο καύσης αυτόματα με τη βοήθεια ενός κοχλία που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η καύση του pellet, που γίνεται με τη βοήθεια ενός σύγχρονου καύστηρα pellet, ζεσταίνει το νερό  του λέβητα που αργότερα μέσω δικτύου  σωληνώσεων θα κυκλοφορήσει στα σώματα. Η εταιρία  μας διαθέτει λέβητες  χωρητικότητας pellet από 50 έως 230 λίτρα και απόδοσης από 15000 θερμίδες έως 40000 θερμίδες. Αν έχετε κάποιο μεγάλο χώρο και χρειάζεστε μια λύση μεγάλου λέβητα έτσι ώστε να καλύψει τον χώρο σας επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Σόμπες pellet <